Парламент Грузії остаточно схвалив скандальний закон про «іноагентів»

Парламент Грузії остаточно схвалив скандальний закон про «іноагентів»

Укрінформ
Парламент Грузії у третьому, остаточному читанні схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ехо Кавказа.

Попри протести десятків тисяч громадян, які виходять на акції, та критику міжнародних партнерів Грузії, законопроєкт підтримали 84 депутати, 30 опозиціонерів проголосували проти.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла, що накладе вето на цей документ. Згідно з Конституцією Грузії, президент протягом 10 днів підписує та публікує закон або з мотивованими зауваженнями повертає його до парламенту. Втім, «Грузинська мрія» має достатньо голосів, щоб подолати вето. Якщо і після цього президент не підпише закон, його підписує та публікує голова парламенту.

Терміни, протягом яких парламент має подолати вето президента, у Конституції не вказано. Ймовірно, парламент зможе остаточно затвердити закон у середині червня.

В уряді заявили, що можуть зважити на «змістовні рекомендації» від західних партнерів у рамках механізму вето. Зурабішвілі ж відповіла Кабміну, що не ввійде «ні в які маніпуляції з метою його якось ушляхетнити».

Вона запропонувала парламентській більшості ввести закон у дію з 1 листопада після проведення у жовтні парламентських виборів.

Читайте також: Третє читання закону про «іноагентів»: до протестів у Грузії долучились студенти із 30 вишів

Як повідомляв Укрінформ, декілька депутатів у парламенті Грузії побилися перед розглядом у другому читанні суперечливого закону про «іноагентів», який викликав протести в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-