У Британії показали перший офіційний портрет Чарльза III

У Британії показали перший офіційний портрет Чарльза III

Фото
Укрінформ
У Букінгемському палаці у вівторок представили перший офіційний портрет британського короля Чарльза III з моменту його коронації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Полотно із зображенням монарха Великої Британії в уніформі валлійської гвардії було написане художником Джонатаном Єо, який також є автором портретів колишнього прем’єр-міністра Британії Тоні Блера, британського телеведучого Девіда Аттенборо та пакистанської правозахисниці Малали Юсуфзай.

Картина виконана олійними фарбами у яскраво червоних кольорах і має розміри 2,8 на 2,2 метра. Чарльз III на новому портреті зображений із мечем у руці, тоді як на його плечі сидить метелик.

«В історії мистецтва метелик символізує метаморфозу та відродження», – пояснив Єо, додавши, що хотів, аби картина була особливою і розірвала зв’язок із минулим.

Метелик також відображає давній інтерес короля до навколишнього середовища, йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Єо почав писати портрет Чарльза III у червні 2021 року, коли він ще був принцом Вельським. Загалом монарх позував для художника чотири рази, кожна із таких зустрічей тривала приблизно годину.

Читайте також: Чарльз III та його племінниця порушили королівський протокол - обійнялись на публіці

Портрет короля був замовлений Drapers' Company, ліврейною компанією Лондонського Сіті, яка століттями колекціонувала королівські портрети.

Новий офіційний портрет Чарльза III буде виставлена в історичній будівлі Drapers' Hall у Ковентрі.

Як повідомлялося, наприкінці вересня 2022 року британський Королівський монетний двір показав перші дві монети із зображенням короля Чарльза III.

Фото: JONATHAN YEO STUDIO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-