Мітинги проти закону про «іноагентів» у Грузії: двох учасників можуть засудити до шести років

Мітинги проти закону про «іноагентів» у Грузії: двох учасників можуть засудити до шести років

Укрінформ
Грузинське МВС затримало двох учасників акції протесту проти закону про «іноагентів» у Тбілісі за звинуваченням у груповому нанесенні майнової шкоди, за що передбачається покарання до 6 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Правоохоронці здійснили затримання двох осіб під час мітингу біля будівлі парламенту в Тбілісі 14 травня. За версією МВС, двоє молодиків разом із іншими учасниками протесту навмисно пошкодили залізну огорожу, встановлену біля входу до парламенту, застосувавши як фізичну силу, так і залізний предмет.

Крім цього, наразі відомство продовжує слідчо-оперативну діяльність з метою встановлення та затримання інших осіб, причетних до скоєння злочину. Розслідування ведеться за статтею Кримінального кодексу Грузії про пошкодження або знищення речі групою осіб.

Зазначається також, що раніше грузинське МВС заявляло про затримання ще декількох людей за кримінальною статтею.

Як повідомлялося, у вівторок, 14 травня, парламент Грузії у третьому, остаточному читанні, схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу».

Читайте також: Спікер парламенту Грузії обурився участю іноземних політиків в акції протесту у Тбілісі

Того ж дня біля будівлі парламенту Грузії у Тбілісі зібралось кілька тисяч протестувальників, силовики здійснювали розгін демонстрантів та проведення затримань.

Учасники мітингу 14 травня пошкодили захисний залізний бар'єр, встановлений біля будівлі парламенту. Згідно із останньою інформацією, на мітингу у вівторок були затримані 13 осіб, серед яких активіст Лазаре Грігоріадіс, учасник мітингів проти закону про "іноагентів" 2023 року, помилуваний президентом Грузії у квітні.

Фото: RFE/Rl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-