У ЄС розпочали розслідування проти Facebook та Instagram через проблему захисту дітей

У ЄС розпочали розслідування проти Facebook та Instagram через проблему захисту дітей

Укрінформ
Європейська комісія розпочала офіційне розслідування щодо соціальних мереж Facebook та Instagram через побоювання, що ці платформи можуть "стимулювати поведінкову залежність" у дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Регуляторні органи ЄС розпочали офіційне розслідування щодо Facebook та Instagram через проблеми щодо захисту дітей", - поінформували в Європейській комісії.

Єврокомісія заявила, що системи Facebook та Instagram, включаючи певні алгоритми, можуть "використовувати слабкі сторони та недосвідченість неповнолітніх осіб та спричиняти у них адиктивну поведінку".

Читайте також: Meta маркуватиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту

Відповідно до заяви Комісії, ці платформи залучають дітей до "все більш тривожного контенту".

Європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що блок не впевнений, що компанія Meta зробила достатньо для дотримання закону ЄС "Про цифрові послуги" (DSA).

І Instagram, і Facebook визначаються як дуже великі онлайн-платформи (VLOP), тобто вони повинні відповідати найсуворішим нормам DSA.

Регулятори заявили, що оцінка двох соціальних мереж компанії Meta необхідна для протидії "потенційним ризикам для здійснення основного права на фізичне та психічне благополуччя дітей, а також на повагу до їхніх прав".

Читайте також: Туреччина оштрафувала Meta на $37,5 мільйона за порушення правил конкуренції

Як повідомлялося, Європейський Союз розпочав розслідування проти соціальних мереж Meta Facebook та Instagram через занепокоєння щодо того, що вони не в змозі протидіяти цілеспрямованій російській дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-