Росія оголосила в розшук ще низку політиків країн Балтії та Польщі

Росія оголосила в розшук ще низку політиків країн Балтії та Польщі

Укрінформ
Росія додала до списку розшукуваних осіб ексначальника поліції Естонії Ельмара Вахера, колишнього главу МЗС Естонії Урмаса Рейнсалу та ще кількох політиків із країн Балтії та Польщі.

Про це передає Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

Уточнюється, що стовно Вахера та Рейнсалу порушено кримінальні справи за фактом руйнування пам'ятників, встановлених на честь радянських солдатів, які воювали у Другій світовій війні.

Також у списку розшуку нинішні і колишні політики та чиновники з Литви, Латвії, Естонії та Польщі, причетні до демонтажу пам'ятників радянським солдатам у цих країнах.

До цього списку, зокрема, потрапили мер Паланги Шарунас Вайткус і віцемер Саулюс Сіме, мер Паневежиса Рітіс Рачкаускас і віцемер Лорета Масіліонієне, депутат латвійського парламенту і колишній міністр економіки Яніс Вітенбергас, мер польського міста Мальборк Марек Чаржевський і мер польського міста Бжег, що йде у відставку, Єжи Врембьяк.

Читайте також: ISW: Оголошення Росією у розшук українських високопосадовців є частиною операції «Майдан-3»

Як повідомлялося, в лютому в базі розшуку російського МВС було знайдено понад сотню чиновників і політиків зі Східної Європи, проти яких порушили кримінальні справи після знесення радянських пам'яток у їхніх країнах. Серед них - прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас та міністр культури Литви Сімонас Кайріс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-