Рада Європи готова зіграти свою роль у притягненні РФ до відповідальності - генсекретарка

Рада Європи готова зіграти свою роль у притягненні РФ до відповідальності - генсекретарка

Укрінформ
Створення Реєстру збитків, притягнення Російської Федерації до відповідальності за тривалу агресивну війну та забезпечення подальшої підтримки України. 

На таких досягненнях Ради Європи за 75 років її діяльності наголосила генеральна секретарка РЄ Марія Пейчинович Бурич під час урочистої церемонії у Страсбурзькому оперному театрі, підкресливши водночас актуальні виклики, які стоять зараз перед європейською спільнотою, передає кореспондентка Укрінформу.

«Відважний опір жорстокій агресивній війні, яку веде Росія, включає відкриття нашого Реєстру збитків, який почав повноцінно функціонувати та має фіксувати втрати і шкоду, завдану Росією, буде служити першим і необхідним кроком до майбутнього механізму компенсації, в якому ми також готові зіграти свою роль», - заявила Пейчинович-Бурич.

Вона також згадала про нові виклики цінностям, згадавши про такі «жахливі і насильницькі дії, як стрілянина у прем'єр-міністра Фіцо, які є образою всього, заради чого ми працюємо»

Пейчинович Бурич назвала Раду Європи, до складу якої входять 46 країн, унікальною організацією у світі. «Вона продовжує творити добро зі зброєю в руках, з витривалістю, рішучістю і політичною волею. Вона не лише переживе виклики, з якими стикається, але й відіграватиме центральну роль у їх вирішенні», - підкреслила вона.

Читайте також: Генсек Ради Європи візьме участь у Саміті миру

«Те, що було розпочато лідерами-візіонерами в 1949 році, продовжує працювати на благо людей по всій Європі та білому світу в 2024 році. Права людини, демократія та верховенство права - це не фіксований пункт призначення. Але це сильне добро. Це завжди потрібно використовувати і застосовувати», - підсумувала генсекретарка Ради Європи.

Як повідомляв Укрінформ, у Раді Європи наразі відбувається дискусія щодо перетворення її на дипломатичну платформу для розв'язання питання щодо спецтрибуналу за злочин агресії Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-