Палата представників США проголосувала за постачання зброї до Ізраїлю

Палата представників США проголосувала за постачання зброї до Ізраїлю

Укрінформ
У четвер Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт, який скасовує рішення президента Джо Байдена про призупинення деяких поставок зброї до Ізраїлю.

Про це повідомляє The Hill, передає Укрінформ.

Законопроєкт про підтримку допомоги Ізраїлю був прийнятий з перевагою в 224-187 голосів, оскільки 16 демократів приєдналися до більшості республіканців і проголосували "за". Троє республіканців проголосували проти.

Очікується, що законопроєкт не пройде в контрольованому демократами Сенаті, де партійні лідери пообіцяли не розглядати його взагалі. Білий дім заявив, що Байден накладе вето на законопроєкт, якщо він пройде через Конгрес.

Як пише ABC News, праві республіканці заявили, що президент не має права докоряти Ізраїлю за те, як він використовує американську зброю у війні проти ХАМАСу. Вони також не задоволені тим, що адміністрація Байдена цього тижня уклала угоду про продаж Ізраїлю танкових боєприпасів, тактичних машин і мінометних мін на суму 1 мільярд доларів.

Законопроєкт Палати представників засуджує Байдена за те, що він ініціював паузу в доставці зброї, і заявляє, що призупинить фінансування Державного департаменту, Міністерства оборони і Ради національної безпеки до тих пір, поки поставка не буде здійснена.

Читайте також: В Ізраїлі заявили про посилення наступальних дій на Рафах

Байден призупинив передачу бомб Ізраїлю цього місяця, щоб стримати Ізраїль від нападу на Рафах і через побоювання, що зброя може спричинити масові жертви.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена неофіційно повідомила комітети Конгресу, що планує передати озброєння Ізраїлю на суму понад 1 мільярд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-