В Ізраїлі десятки протестувальників знову напали на вантажівку, яка везла допомогу для Гази

В Ізраїлі десятки протестувальників знову напали на вантажівку, яка везла допомогу для Гази

Укрінформ
Десятки ізраїльських протестувальників у п'ятницю напали на вантажівку на окупованому Західному березі річки Йордан, підпалили її та побили водія.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Ізраїльські військові кажуть, що протестувальники очевидно, намагались перешкодити доставці допомоги в Газу.

Вони повідомили, що солдати прибули на місце події і намагалися забрати нападників від водія і надати йому медичну допомогу. Потім протестувальники напали на військових, легко поранивши двох офіцерів і солдата. За даними ізраїльських ЗМІ, вантажівка перевозила звичайні комерційні товари, а не допомогу для Гази.

У п'ятницю вантажівки з необхідною допомогою для сектору Гази вперше проїхали через новозбудований США плавучий пірс, оскільки ізраїльські обмеження на перетин кордону і важкі бойові дії перешкоджають доставці продовольства та інших товарів до людей, які знаходяться в анклаві.

Читайте також: Через бойові дії в Рафаху і на півночі Гази біженцями стали майже пів мільйона людей - ООН

У рамках цієї операції кількість вантажівок, які в'їжджатимуть у сектор Гази, може збільшитися до 150 на день. Через два основні прикордонні КПП на півдні Гази вже більше тижня не надходять продукти харчування.

Як повідомляв Укрінформ, протестувальники в Ізраїлі заблокували автівки з гуманітарною допомогою, призначеною для сектору Гази, та розкидали вантаж.

Фото: wafa.ps

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-