США вимагають від Ізраїлю обмежити військову кампанію в секторі Гази

США вимагають від Ізраїлю обмежити військову кампанію в секторі Гази

Укрінформ
Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван тисне на керівництво Ізраїлю з метою змусити його обмежити військову операцію у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

"Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван під час візиту до країни в неділю повторив послання адміністрації Байдена до Ізраїлю з метою обмежити військову операцію в Газі", - йдеться у повідомленні.

Наразі Салліван вирушив з візитами до Ізраїлю та Саудівської Аравії, оскільки США спираються на свого головного арабського союзника в регіоні, щоб заспокоїти напруженість на Близькому Сході в умовах війни між Ізраїлем та ХАМАСом.

Білий дім повідомив, що Салліван закликатиме прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу провести обмежені операції в Рафаху замість повномасштабного вторгнення, як це сталося в іншій частині сектору Гази.

Близько мільйона людей ховаються в Рафаху, останньому великому поселенні, яке ще не було захоплено ізраїльськими наземними військами. Ізраїль обстрілює місто вже декілька місяців, що посилює побоювання з приводу наростаючої гуманітарної кризи.

Президент США Джо Байден зайняв жорстку позицію щодо Рафаху, пообіцявши припинити військову допомогу Ізраїлю, якщо той вторгнеться до міста. Попри вторгнення Ізраїлю в деякі райони міста, адміністрація Байдена заявила, що поточні операції не перетнули межу, яка могла б стати причиною для припинення постачання зброї.

Читайте також: Ізраїль завдав ударів по всій території сектору Гази

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-