Наразі не варто чекати змін в Ірані, вони можливі під час виборів нового президента - експерт

Наразі не варто чекати змін в Ірані, вони можливі під час виборів нового президента - експерт

Укрінформ
Виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі навряд чи призведе до змін у країні найближчим часом, а основна боротьба розгортатиметься під час виборів нового президента.

Таку думку експерт висловив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Найближчим часом змін чекати не варто. Навпаки, буде консолідація, роздирання одягу та інші прояви вірнопідданства. Цікаве почнеться трохи пізніше, під час виборів нового президента, причому без різниці, хто тут може перемогти», - зазначив Семиволос.

У цьому контексті він спрогнозував, що в Ірані можуть підняти голову противники конфронтації із Заходом та противники зближення з Москвою, «мовляв, подивіться куди нас завела політика консерваторів». Нове дихання отримає чисельна іранська імміграція, правда, малоймовірно, що вона зможе консолідуватися, вважає виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень.

Коментуючи поставки дронів Росії, він нагадав, що формально іранці спростовують ці факти, тобто не варто очікувати якогось рішення.

Читайте також: Смерть Раїсі не змінить траєкторії режиму Ірану - ISW

Як повідомлялося, у неділю іранська влада заявила, що гелікоптер з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту, повертаючись із Азербайджану, здійснив жорстку посадку. Тривалий час рятувальники шукали місце катастрофи в гірській місцевості.

Згодом іранська влада оголосила, що президент Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахіян загинули внаслідок аварії гелікоптера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-