США завершать виведення військ з Нігеру до 15 вересня

США завершать виведення військ з Нігеру до 15 вересня

Укрінформ
США досягли домовленості з Нігером про виведення своїх збройних сил з країни до 15 вересня.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Згідно з домовленістю, США мають чотири місяці, щоб вивести менш як 1000 військових, а також їхню техніку, включаючи безпілотники MQ-9 Reaper.

Минулого тижня американська делегація зустрілася з правлячою хунтою Нігеру, щоб досягти угоди, яка б дозволила безпечно вивести американські війська. Делегації також встановили процедури для полегшення в'їзду і виїзду американського персоналу, включаючи дозвіл на проліт і посадку військових літаків, йдеться у спільній заяві.

Представники США і Нігеру заявили, що продовжуватимуть співпрацювати у сферах, що становлять "спільний інтерес".

Наразі США оцінюють, яке військове обладнання буде залишено в Нігері, а яке буде вивезене з країни.

Міністерство оборони США співпрацює з нігерійськими військовими вже більше ніж десять років, зосереджуючи свої зусилля на боротьбі з тероризмом у Західній Африці. Раніше США діяли з двох баз - Агадез і Ніамей, які дозволяли Пентагону здійснювати спостереження і розвідувальні місії за допомогою безпілотників. Зараз американські сили обмежені базою в столиці, Ніамеї, де вже почали дислокуватись російські війська. Американські офіційні особи також заявили, що вважають малоймовірним, що американське обладнання може потрапити до рук росіян.

У березні військовий уряд Нігеру оголосив, що розірвав угоду зі США, яка дозволяла військовослужбовцям і цивільному персоналу Міністерства оборони діяти в країні.

Читайте також: Нігер, Малі і Буркіна-Фасо мають намір створити конфедерацію

Як повідомляв Укрінформ, після приходу до влади в Нігерії хунта зажадала виведення французького контингенту і зблизився з Росією, подібно до сусідніх Малі та Буркіна-Фасо, де подібні перевороти відбулись раніше.

Росія оголосила, що інтенсифікує військову співпрацю з Нігером. У рамках нових домовленостей, у цю країну вже прибула російська система ППО, зброя та військові інструктори для навчання.

Фото: Melissa Sue Gerrits/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-