Кандидат від ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» відмовився від участі в євровиборах

Кандидат від ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» відмовився від участі в євровиборах

Укрінформ
Головний кандидат від праворадикальної політичної сили «Альтернатива для Німеччини» (AfD) Максіміліан Кра заявив, що не продовжуватиме участь у передвиборчій кампанії через скандал навколо його особи.

Про це він оголосив виконавчому комітету AfD у середу, передає Укрінформ із посиланням на німецьке видання Welt.

Кра заявив, що подасть у відставку з посади в керівному органі партії та скасує всі виступи перед виборами в Європарламент. Керівництво партії погодилося з цим. Інші члени правління назвали це рішення розумним.

«Я визнаю, що мої фактичні та виокремлені заяви використовуються як привід для того, щоб завдати шкоди нашій партії. Останнє, що нам зараз потрібно, це дебати про мене. AfD має зберегти свою єдність. З цієї причини я віднині відмовляюся від будь-яких подальших виступів у виборчій кампанії та залишаю посаду члена Федерального виконавчого комітету», - підтвердив Кра газеті.

Читайте також: Помічника депутата Європарламенту затримали за підозрою у шпигунстві на Китай - DW

Осередки AfD в федеральних землях, як-от Гессен, закликають до подальших заходів проти Кра та ще одного однопартійця, Петра Бістрона, який займає друге місце в списку AfD на виборах до Європарламенту та також потрапив у скандал (його підозрюють у підкупі посадових осіб і відмиванні грошей, отриманих від Росії), закликають зовсім анулювати членство обох у партії.

Французька права партія «Національне об’єднання» відомої Марін Ле Пен, найближча соратниця AfD на європейському рівні, оголосила у вівторок, що більше не хоче працювати з AfD у групі «Ідентичність і демократія» (ID) у майбутньому Європарламенті. Обурення французьких націоналістів викликало не стільки те, що помічник Кра виявився співробітником китайських спецслужб, скільки слова Кра в одному з інтерв’ю, в якому він заперечив, що офіцери СС були злочинцями за своєю суттю.

Читайте також: Німецькі правоохоронці зацікавилися правим політиком через корупцію та зв'язки з Медведчуком

Як повідомляв Укрінформ, депутат від правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН) у Європарламенті Максиміліан Кра під час візиту до Нью-Йорка в грудні 2023 року був допитаний Федеральним бюро розслідувань США щодо можливого отримання «сумнівних платежів із близьких Кремлю джерел».

Фото: Vincent Eisfeld

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-