У Німеччині до 3,5 року засудили ексофіцера за шпигунство на користь РФ

У Німеччині до 3,5 року засудили ексофіцера за шпигунство на користь РФ

Укрінформ
Колишнього німецького військового офіцера засудили до трьох з половиною років ув'язнення за шпигунство та передачу інформації російській розвідці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Вищий регіональний суд міста Дюссельдорф визнав його винним у шпигунстві.

"Суд у Дюссельдорфі засудив колишнього німецького військового офіцера до трьох з половиною років в'язниці за обвинуваченням у шпигунстві на користь РФ", - йдеться у повідомленні.

Федеральна прокуратура Німеччини заявила, що "він передав інформацію, яку отримав під час своєї професійної діяльності, російській розвідці".

Читайте також: Румунія висилає російського дипломата

Зазначається, що 54-річний обвинувачений, якого назвали Томас Х., під час судового процесу у квітні визнав, що висунуті проти нього обвинувачення були "переважно" точними.

Зазначається, що Томас Х., який має звання капітана, працював у закупівельному агентстві Бундесверу.

Його заарештували в місті Кобленц у серпні минулого року після того, як він звернувся до російського генерального консульства у Бонні та російського посольства у Берліні та запропонував їм інформацію.

Прокуратура звинуватила його у тому, що він сфотографував документи про системи боєприпасів та авіаційні технології, а потім скинув цей матеріал представникам російського консульства у Бонні.

Томас Х. сказав, що зробив це тому, що хвилювався щодо можливого загострення війни в Україні. Він нібито був особливо стурбований тим, що постачання Німеччиною систем важкого озброєння Україні може "втягнути її в конфлікт".

Колишній військовий надав росіянам інформацію, сподіваючись отримати від них завчасне попередження про можливу "ядерну ескалацію" та забезпечити безпеку своєї родини.

Як повідомлялося, 29 березня в Австрії затримали колишнього офіцера вже реформованого Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT) Егісто Отта за підозрою у зловживанні службовим становищем та веденні розвідувальної діяльності на шкоду Австрії. Затриманому ексспецслужбісту інкримінують, зокрема, передачу російським спецслужбам таємної інформації та вмісту мобільних телефонів австрійських високопосадовців.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-