В Індії та Бангладеш вирує циклон «Ремаль», щонайменше 16 загиблих

В Індії та Бангладеш вирує циклон «Ремаль», щонайменше 16 загиблих

Укрінформ
Щонайменше 16 людей загинули внаслідок сильних штормів та злив, викликаних циклоном «Ремаль».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Метеорологи поінформували, що циклон зі швидкістю 135 кілометрів на годину перетнув територію навколо південного порту Бангладеш Монгла і прилеглих островів Сагар в індійському штаті Західна Бенґалія пізно ввечері у неділю, після чого ослабнув вранці понеділка.

Щонайменше 10 людей загинули в Бангладеш, повідомив керівник служби із ліквідації наслідків стихійних лих країни Мінджанур Рахман, не надавши додаткових подробиць.

Читайте також: У Бангладеш евакуювали понад 800 тисяч людей через наближення циклону

В індійському штаті Західна Бенґалія чотири людини загинули через ураження електричним струмом, повідомила місцева влада. Раніше одна людина загинула в результаті падіння бетону у столиці штату Колката, тоді як життя ще однієї жінки обірвалося внаслідок обвалу глиняного будинку на острові Мусуні в дельті Сундарбана.

Офіційна кількість загиблих в Індії та Бангладеш зростає у міру надходження інформації із прибережних регіонів.

Бангладеш завчасно припинив постачання електроенергії в деяких районах для уникнення аварій, тоді як у багатьох прибережних містах були повалені дерева та обірвані лінії електропередач. За словами чиновників, в країні майже 3 мільйони людей залишилися без світла.

Влада Західної Бенґалії заявила, що принаймні 1200 стовпів електромережі було вирвано із корінням, а 300 глиняних будинків зруйновані внаслідок проходження циклону.

Читайте також: В Індії кількість загиблих на пожежі в парку розваг зросла до 27

Водночас у Колкаті повідомили про відновлення скасованих у неділю понад 50 авіарейсів, а також руху приміських поїздів.

Як повідомлялося, у неділю Бангладеш евакуював майже вісімсот тисяч людей із вразливих районів через наближення потужного циклону, який утворився над Бенгальською затокою.

Фото: K M Asad/LightRocket/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-