Нелегал на кордоні з Білоруссю поранив польського військового

Нелегал на кордоні з Білоруссю поранив польського військового

Укрінформ
Нелегальний мігрант у вівторок вранці на польсько-білоруському кордоні поранив ножем польського військового.

Про це в ефірі Польського радіо повідомив заступник глави МВС Польщі Чеслав Мрочек, передає Укрінформ.

“Сьогодні вранці я отримав дуже погану новину про те, що один із військових, який намагався зупинити тих, хто перетинає кордон, отримав ножове поранення”, - зазначив Мрочек.

За його словами, останнім часом зросла кількість нелегалів, які намагаються потрапити з території Білорусі до Польщі, відтак зростає і рівень агресії.

“Посилюється міграційний тиск і зростає агресивність цих людей. Вони намагаються форсувати кордон великими групами, які формуються за підтримки білоруських служб”, - додав заступник глави МВС РП.

Читайте також: Туск про ситуацію на кордоні з Білоруссю: Понад 90% нелегалів мають російські візи

Як повідомляв Укрінформ, Варшава зміцнюватиме фортифікаційні загородження на польсько-білоруському кордоні в умовах прогресуючої гібридної агресії Білорусі.

Нещодавно глава польського уряду Дональд Туск заявив, що російський слід у міграційному тиску на польсько-білоруському кордоні зараз є очевидним: понад 90% людей, які нелегально перетинають кордон, мають російську візу.

Щодня з Білорусі до Польщі намагаються нелегально потрапити в середньому 300-400 осіб з країн Близького Сходу та Північної Африки.

Читайте також: Україна екстрадувала до Польщі координатора міграційної кризи на кордоні ЄС і Білорусі

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу у відповідь на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та Балтійськими країнами.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-