Китай закликає до деескалації в Україні усі сторони - МЗС

Китай закликає до деескалації в Україні усі сторони - МЗС

Укрінформ
Китай адресує свої заклики до деескалації в Україні і російській стороні, проте Москва ігнорує звернення свого найближчого союзника.

Про це свідчить відповідь речниці МЗС КНР Мао Нін на запитання власного кореспондента Укрінформу стосовно закликів Китаю до деескалації у російсько-українській війні.

У запитанні йшлося, чи адресує Пекін свої заяви про необхідність зменшення напруженості на фронті Росії, бо для Москви вони мають зворотний ефект і після кожної з них РФ вдається до нового кроку ескалації у війні.

«Китай вважає діалог і переговори єдиним життєздатним шляхом виходу з «кризи в Україні» (так у Пекіні продовжують називати війну). Усі сторони мають бути відданими деескалації ситуації та пошуку політичного врегулювання кризи», - сказала Мао.

Вона додала, що ця позиція Китаю залишається чіткою та послідовною.

Напередодні візиту 16 травня російського диктатора Путіна до Китаю, під час якого голова КНР Сі Цзіньпін, серед іншого, кілька разів заявив про деескалацію у війні, війська РФ 10 травня атакували Харківську область і відкрили ще один фронт, а після спільної заяви Китаю і Бразилії в п’ятницю, 24 травня, в якій першим пунктом ішлося про деескалацію бойових дій, уже в суботу завдали удар по торговому центру "Епіцентр" у Харкові, загинули щонайменше 18 людей, поранені близько 50.

Китайська сторона уникає називати агресора і жертву в російсько-українській війні, обмежуючись загальними заявами, проте з відповіді речниці МЗС можна дійти висновку, що Пекін звертається і до Москви, яка просто ігнорує заклики свого найближчого союзника.

Читайте також: Китай назвав заяви Британії про передачу зброї Росії «безвідповідальним наклепом»

Як повідомляв Укрінформ, зовнішньополітичне відомство Китаю наразі не може підтвердити інформацію про направлення офіційної делегації КНР на Глобальний мирний саміт у Швейцарії, оскільки поки не має будь-якої інформації з цього приводу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-