Польща направить на кордон з Білоруссю додаткові сили після поранення військового і прикордонників

Польща направить на кордон з Білоруссю додаткові сили після поранення військового і прикордонників

Укрінформ
Уряд Польщі направить на кордон з Білоруссю додаткові сили після кількох інцидентів у вівторок вранці з пораненням на кордоні нелегальними мігрантами військового та двох прикордонників.

Про це у мережі X після засідання уряду РП повідомив прем’єр-міністр Дональд Туск, який збирається в середу вранці відвідати польсько-білоруський кордон.

“Солдати і прикордонники захищають наш кордон, ризикуючи життям. Про пораненого військового добре піклуються, як і про його родину. Ми направили на кордон додаткові сили. Я буду там завтра вранці”,- написав Туск.

За інформацією польських прикордонників, у вівторок вранці трапилося ще декілька інцидентів, в яких нелегальні мігранти застосовували щодо польських прикордонників ножі і гострі предмети. Зокрема, в одному випадку нелегал вдарив прикордонника розбитою скляною пляшкою, в іншому – прикордонника також поранено ножем, прив’язаним до палки. В обох випадках постраждалих відправлено до лікарень.

Фото: strazgraniczna.pl

Як зазначають прикордонники, за останні кілька місяців напади груп нелегалів на польських військових і прикордонників посилилися. Вони кидають у польських силовиків камінням, палками, пляшками, ножами на палках. У результаті за цей час постраждалими є четверо прикордонників, пошкоджено також автомобілі.

Читайте також: Україна екстрадувала до Польщі координатора міграційної кризи на кордоні ЄС і Білорусі

Як повідомляло агентство, нелегальний мігрант у вівторок вранці на польсько-білоруському кордоні поранив ножем польського військового. Згодом стало відомо, що ніж був прив’язаний до довгої палки. У результаті поранення військовий потрапив до лікарні, де йому зробили операцію, його стан стабільний.

Нещодавно глава польського уряду Дональд Туск заявив, що російський слід у міграційному тиску на польсько-білоруському кордоні зараз є очевидним: понад 90% людей, які нелегально перетинають кордон, мають російську візу.

Щодня з Білорусі до Польщі намагаються нелегально потрапити в середньому 300-400 осіб з країн Близького Сходу та Північної Африки.

Читайте також: Фінляндія представила законопроєкт для боротьби з мігрантами на кордоні з Росією

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу у відповідь на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та Балтійськими країнами.

Перше фото Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-