Ізраїль заявив, що причиною загибелі людей у таборі в Рафаху могла бути детонація боєприпасів ХАМАСу

Ізраїль заявив, що причиною загибелі людей у таборі в Рафаху могла бути детонація боєприпасів ХАМАСу

Укрінформ
Речник Армії оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що військові розслідують можливість того, що боєприпаси бойовиків ХАМАСу, які зберігалися в зоні удару в Рафаху, могли спричинити пожежу та загибель мирних жителів.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

За словами Хагарі, ізраїльські військові в ніч на 26 травня ліквідували високопоставлених терористів ХАМАСу, завдавши цілеспрямованого удару по території в Рафаху, яку використовували бойовики. Він стверджує, що удар був завданий після перевірки розвідувальних даних і за півтора кілометра від гуманітарної зони Аль-Мавасі, де знаходились намети.

«На жаль, після удару через непередбачені обставини спалахнула пожежа, яка забрала життя мирних жителів. Попри наші зусилля звести до мінімуму жертви серед цивільного населення під час удару, пожежа, що спалахнула, була несподіваною та ненавмисною», – сказав Хагарі.

За його словами, удар було завдано двома боєприпасами з 17 кілограмами боєголовками. Після цього удару спалахнула пожежа, і, за словами Хагарі, лише боєприпаси ЦАХАЛУ «не могли б розпалити пожежу такого розміру».

«Наше розслідування прагне визначити причину пожежі. Ми розглядаємо всі можливості, включаючи те, що зброя, про яку ми не знали, могла зберігатись в комплексі поруч із нашою ціллю, і могла спалахнути в результаті удару», – сказав речник.

Хагарі додав, що ЦАХАЛ також переглядає «кадри, задокументовані жителями Гази в ніч удару, опубліковані в соціальних мережах, на яких, схоже, видно вторинні вибухи, що вказує на те, що в цьому районі могла бути зброя». Зокрема ізраїльська розвідка перехопила деякі телефонні розмови, які можуть свідчити про те, що «зброя, яка зберігалася в сусідньому комплексі, загорілася».

Читайте також: Ізраїльські війська просунулися до центру Рафаха - Reuters

Наразі військові проводять розслідування, що стало причиною пожежі.

Хагарі пообіцяв, що розслідування буде «швидким, всебічним і прозорим».

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 40 палестинців загинули під час атаки ізраїльської армії на табір переміщених осіб у місті Рафах у секторі Гази. За словами свідків, по табору завдали удару щонайменше вісьмома ракетами.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ракетний удар по наметовому містечку у Рафаху був трагічною помилкою.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-