Китайські астронавти вийшли у відкритий космос і побили свій рекорд

Китайські астронавти вийшли у відкритий космос і побили свій рекорд

Укрінформ
Екіпаж китайської місії «Шеньчжоу-18» (Shenzhou-18) здійснив свій перший вихід за межі орбітальної космічної станції «Тяньгун» (Tiangong) і встановив новий рекорд найдовшого перебування у відкритому космосі китайських астронавтів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CGTN.

Троє тайконавтів виконували завдання у відкритому космосі впродовж майже 8,5 годин. За цей час вони встановили панелі для захисту зовнішнього обладнання станції, зокрема, електрогенераторів, від космічного сміття та перевірили справність зовнішніх приладів і засобів.

Астронавти виконували завдання за підтримки роботизованої руки космічної станції та наземного персоналу.

Цей вихід за межі «Тяньгун» став 15-м виходом китайських астронавтів у відкритий космос від початку функціонування орбітальної станції.

У повідомленні йдеться, що екіпаж «Шеньчжоу-18», який залишатиметься на навколоземній орбіті до кінця жовтня, продовжить проводити наукові експерименти, випробування, виходи у відкритий космос та виконувати інші завдання.

Читайте також: Китайські астронавти місії Shenzhou-17 повернулися на Землю

Першим китайським астронавтом, який вийшов за межі космічного корабля, був Чжай Чжиган із екіпажу місії «Шеньчжоу-7», котрий 27 вересня 2008 року здійснив 19-хвилинний вихід у відкритий космос.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 29 травня, запущено супутник із вивчення впливу хмар на зміну клімату, розроблений Європейським космічним агентством (ESA).

Фото: CMG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-