Китай закликає Ізраїль припинити атаку на Рафах

Китай закликає Ізраїль припинити атаку на Рафах

Укрінформ
Китай серйозно стурбований військовою операцією Ізраїлю в Рафаху та рішуче закликає Єрусалим припинити атаку на це місто на півдні сектору Гази.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Китай серйозно стурбований військовою операцією Ізраїлю в Рафаху та рішуче закликає Ізраїль прислухатися до заклику міжнародної спільноти і припинити напад на Рафах», - сказала Мао.

Вона підкреслила, що затяжний палестино-ізраїльський конфлікт (так у Пекіні називають протистояння Ізраїлю з терористичним угрупованням ХАМАС) призвів до вкрай жахливої гуманітарної ситуації в Газі.

«Ми закликаємо відповідні сторони негайно припинити бойові дії та зробити все можливе, щоб запобігти жертвам серед невинних мирних жителів і ще гіршій гуманітарній катастрофі в Газі», - сказала речниця відомства.

Дипломат також зазначила, що протистояння в Газі спровокувало ескалацію регіональної напруженості та, зокрема, різке зростання загроз міжнародним судноплавним шляхам у Червоному морі.

Читайте також: Удар по Рафаху не призвів до зміни політики США щодо Ізраїлю - Білий дім

«Напруга в Червоному морі є наслідком конфлікту в Газі, тому найбільшим пріоритетом є послаблення напруженості в Газі та встановлення миру і стабільності на Близькому Сході», - додала Мао.

Як повідомляв Укрінформ, за даними агентства ООН у справах палестинських біженців (БАПОР), близько мільйона палестинців залишили місто Рафах на півдні сектору Гази за останні три тижні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-