Мінфін США застеріг Китай та інші країни від постачання Росії компонентів для зброї

Мінфін США застеріг Китай та інші країни від постачання Росії компонентів для зброї

Укрінформ
Китай та інші країни мають припинити постачання компонентів, які Росія використовує для створення зброї, інакше можуть бути застосовані нові санкції.

Про це заступник міністра фінансів США Уоллі Адеємо сказав в інтерв’ю Bloomberg Television під час перебування з візитом у Києві, передає Укрінформ.

«Ми занепокоєні тим, що Росія отримує доступ до ключових компонентів, особливо з Китаю та інших країн, які дозволяють їм створювати цю зброю», - зауважив представник Мінфіну.

При цьому він підкреслив, що режим в Росії доручив своїм спецслужбам шукати способи для обходу санкцій. Крім того, РФ співпрацює зі своїми союзниками, щоб дістати критично важливі компоненти для озброєнь.

«Сполучені Штати, наші союзники та партнери будуть відкриті для застосування санкцій проти будь-якої компанії чи окремих осіб, які надають матеріальну підтримку ВПК Росії. Бо ми хочемо бути певними, що Росія не має доступу до товарів, необхідних для ведення війни», - зазначив Адеємо.

У цьому контексті він висловив переконання, що Сполучені Штати повинні зробити більше, щоб тиск санкцій не дав Росії можливості отримувати товари у військових цілях.

Читайте також: США ввели санкції проти кібершахраїв у Китаї

Як повідомляв Укрінформ, в адміністрації США неодноразово заявляли, що не мають підтверджень щодо прямого постачання зброї з Китаю в Росію. Однак у Вашингтоні продовжують висловлювати занепокоєння, що китайські компанії своїми поставками підтримують роботу російського військово-промислового комплексу в умовах війни РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-