Суд присяжних у Нью-Йорку ухвалив вердикт щодо Трампа

Суд присяжних у Нью-Йорку ухвалив вердикт щодо Трампа

Укрінформ
Присяжні ухвалили вердикт у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа у Нью-Йорку.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

Вердикт буде зачитаний в суді найближчим часом.

Присяжні у складі 12 осіб розглядали питання про те, чи винен Трамп за 34 пунктами звинувачення у фальсифікації ділової документації, які пов'язані з приховуванням виплат порнозірці Стормі Деніелс за мовчання. Присяжні повинні бути одностайними у своєму рішенні.

Читайте також: У справі Трампа про підкуп порнозірки розпочалися дебати присяжних для ухвалення вердикту

Трамп не визнав себе винним у висунутих звинуваченнях і заперечує зв'язок з Деніелс.

Експрезидента звинувачують у фальсифікації ділової звітності з метою приховування виплати грошей за мовчання порнозірці за кілька тижнів до виборів 2016 року.

Прокурори стверджують, що Трамп наказав своїй команді докласти всіх зусиль, аби не допустити негативних публікацій про нього. Саме з цією метою було виплачено 130 тис. доларів порноактрисі, з якою він нібито мав сексуальний контакт за десять років до того.

Суд протягом місяця заслухав 22 свідків. Серед них колишній видавець таблоїда National Enquirer Девід Пекер, який викуповував негативні історії про Трампа з метою їх приховування, порноактриса Стормі Деніелс, яка виклала перед присяжними непристойні деталі сексуального контакту з експрезидентом, та колишній його адвокат Майкл Коен, через якого здійснювалася оплата.

Коен раніше визнав себе винним у незаконному фінансуванні виборчої кампанії Трампа та інших пов’язаних звинуваченнях.

Читайте також: Суд над Трампом у справі підкупу порнозірки заслухав заключні аргументи сторін

Він підтвердив, що 11 рахунків-фактур, які він надав Трампу були фальшивими, зокрема, гроші були оформлені як судові витрати.

Коен також розповів про змову з метою впливу на вибори та виплату Деніелс грошей за її мовчання та про інші подібні угоди, якими він опікувався.

Якщо присяжні визнають Трампа винним, він стане першим президентом США, засудженим за злочин, і першим злочинцем, якого велика політична сила – Республіканська партія – планує висунути кандидатом.

У разі визнання його винним суддя на окремому судовому засіданні має визначити міру покарання засудженому.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-