Суд у Нью-Йорку призначав дату засідання для оголошення Трампові міри покарання за злочин

Суд у Нью-Йорку призначав дату засідання для оголошення Трампові міри покарання за злочин

Укрінформ
Суддя Хуан Мерчан, який вів засідання суду присяжних у Нью-Йорку у справі експрезидента Дональда Трампа про підкуп порнозірки за мовчання, визначив дату оголошення засудженому міри покарання, після того як у четвер його було визнано винним.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, судове засідання з цього питання відбудеться 11 липня – за чотири дні до Національного з'їзду Республіканської партії, який має висунути Трампа кандидатом у президенти.

За фальсифікацію ділової документації передбачено максимальне покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі, але оскільки йдеться про ненасильницький злочин, а Трамп раніше не мав судимостей, замість тюремного ув'язнення йому може бути призначено домашній арешт, випробувальний термін, перебування під наглядом тощо.

Суддя також може накласти штраф або призначити громадські роботи.

За даними Politico, Трамп, очевидно, подасть апеляцію на вирок, однак цей процес може зайняти багато місяців і навіть років.

Крім цієї справи, Трампа звинувачують у спробі вплинути на результати виборів 2020 року та неналежному зберіганні таємних документів. Але жодна з цих справ, напевне, не дійде до суду до дня виборів (5 листопада 2024 року).

Як повідомляв Укрінформ, суд присяжних Мангеттена визначв Трампа винним за всіма 34 пунктами звинувачення у фальсифікації бізнес-звітності, висунутими проти нього у кримінальному процесі щодо «чорної бухгалтерії».

Суд, зокрема, установив, що Трамп сфальсифікував ділові документи стосовно низки платежів, адресованих його колишньому адвокатові Майклу Коену. Цими платежами Трамп відшкодував Коену 130 тис. доларів, які той виплатив за мовчання порнозірці Стормі Деніелс за 12 днів до виборів 2016 року, оскільки вона погрожувала оприлюднити свою розповідь про сексуальний зв’язок із Трампом.

Читайте також: У справі Трампа про підкуп порнозірки розпочалися дебати присяжних для ухвалення вердикту

Засуджений за посередництва Коена уклав з Деніелс угоду про нерозголошення, аби її історії не завдали йому репутаційної шкоди як кандидатові на посаду президента. Але коли пізніше Трамп відшкодував адвокату гроші, то в бухгалтерських книгах своєї компанії неправомірно вказав їх як судові витрати.

Суд визначив, що він зробив це з метою вчинення або приховування іншого злочину, а саме – порушення виборчого закону штату Нью-Йорк, який забороняє вступати в змову з метою просування кандидата «незаконними засобами». Виплата за мовчання Деніелс була незаконною, оскільки порушувала законодавство про фінансування виборчих кампаній. Крім того, домовленість Трампа про відшкодування Коену порушувала податкове законодавство.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-