Південна Корея третій день фіксує глушіння сигналів GPS з боку КНДР

Південна Корея третій день фіксує глушіння сигналів GPS з боку КНДР

Укрінформ
КНДР третій день поспіль глушила GPS у водах поблизу північно-західних прикордонних островів Південної Кореї.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Південнокорейські військові виявили сигнали глушіння близько 8 ранку за місцевим часом, спрямовані в бік островів біля Північної розмежувальної лінії в Жовтому морі, яка де-факто є західним морським кордоном між двома Кореями.

За даними влади, ця спроба не завадила військовим операціям, хоча подібні спроби напередодні призвели до збоїв у навігаційних системах рибальських човнів і пасажирських кораблів у водах.

Військові виявили також глушіння GPS в четвер невдовзі після того, як КНДР випустила 18 снарядів РСЗВ в бік Східного моря.

За даними міністерства науки, сигнали глушіння, які, ймовірно, передавалися з північних районів Кангрін і Ончжин, продовжували періодично фіксуватися з 5:50 ранку в середу в прикордонних районах Південної Кореї.

Читайте також: КНДР запустила десяток балістичних ракет у бік Східного моря

Міністерство заявило, що отримало 932 скарги, пов'язані з атаками глушіння GPS, але про жодні пошкодження поки що не повідомлялося.

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня Північна Корея запустила понад 150 повітряних куль зі сміттям через міжкорейський кордон.

Нещодавно США та Південна Корея провели спільні навчання, щоб протистояти потенційним атакам Північної Кореї з глушіння глобальної системи позиціювання (GPS) та іншим космічним загрозам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-