ООН попереджає про загрозу голоду в Судані

ООН попереджає про загрозу голоду в Судані

Укрінформ
Без термінових рішучих дій міжнародної спільноти значній частині мешканців Судану загрожує гострий голод.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві Верховного комісара ООН із прав людини Волкера Тюрка та заступника генсека ООН з гуманітарних питань Мартіна Гріффітса, пише Reuters.

“У мільйонів мешканців Судану, яким загрожує голод, закінчується час. Вони були вимушені втекти зі своїх домівок, живуть під обстрілами та відрізані від гуманітарної допомоги”, - стверджується у заяві.

Зазначається, що близько 18 млн жителів країни вже страждають від недоїдання, в тому числі 3,6 млн дітей. “Без негайних та суттєвих змін ми постанемо перед жахливим сценарієм: голод запанує на значній частині країни”, - наголошується у документі.

Читайте також: ООН потребує $400 мільйонів на упередження голоду на півдні Африки

Нагадаємо: громадянська війна в Судані спалахнула у квітні 2023 року між силами, лояльними до начальника армії Абдель Фаттаха аль-Бурхана, і військовими Мохаммеда Хамдана Дагло, його колишнього заступника і командира воєнізованих Сил швидкого реагування. Конфлікт призвів до тисяч смертей і гуманітарної катастрофи. Досі до сусідніх країн втекло майже 600 000 людей. Переважно біженці тікають в Єгипет, Чад, Південний Судан і Центральноафриканську Республіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-