У Мексиці вбили ще одного кандидата в мери

У Мексиці вбили ще одного кандидата в мери

Укрінформ
У Мексиці на політичному мітингу був застрелений кандидат у мери Хорхе Уерта Кабрера; за даними консалтингової компанії Integralia, це вже 37-й учасник виборів, убитий під час цього виборчого сезону.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

За даними прокуратури, Кабрера був застрелений у п'ятницю у місті Ізукар-де-Матаморос, де він балотувався у мери. Його дружина і один з колег зазнали поранень під час нападу.

Згідно з даними компанії Integralia, загалом у виборчому сезоні 2024 року було вбито 37 кандидатів. Водночас під час виборів 2021 року було вбито 36 кандидатів. Integralia також повідомляє про 828 несмертельних нападів на кандидатів протягом поточного виборчого сезону.

Натомість федеральний уряд повідомив про 22 убитих кандидатів станом на вівторок. Відтоді було зафіксовано ще три смерті.

Читайте також: У Мексиці під час передвиборчого заходу обвалилася сцена, є загиблі

У Мексиці 2 червня обиратимуть президента, федеральних законодавців, губернаторів штатів і тисячі місцевих чиновників. Передвиборча кампанія ознаменувалася хвилею нападів на кандидатів, що досягла піку за останній тиждень.

Як повідомляв Укрінформ, у середу кандидата в мери мексиканського міста Коюка-де-Бенітес, що у штаті Герреро, Хосе Альфредо Кабрера Барр'єнтоса застрелили під час зустрічі з виборцями.

Фото: Фейсбук Jorge Huerta Cabrera

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-