Комітет парламенту Австрії назвав воєнним злочином викрадення Росією українських дітей

Комітет парламенту Австрії назвав воєнним злочином викрадення Росією українських дітей

Укрінформ
Комітет з прав людини Національної ради Австрії одноголосно схвалив резолюцію "Щодо викрадених українських дітей", у якій закликав федеральний уряд спрямувати зусилля на міжнародному рівні задля повернення викрадених Росією дітей в Україні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Федеральний уряд, зокрема федеральний міністр з європейських та міжнародних справ, закликається продовжувати свої зусилля на міжнародному рівні, спрямовані на повернення викрадених дітей, зокрема шляхом підтримки "Міжнародної коаліції за повернення українських дітей" та місцевих організацій, а також виступати за це на європейському рівні", - йдеться у тексті резолюції.

Проєкт резолюції ініціювали депутатка від Австрійської народної партії Гудрун Куглер, депутатка від Зелених Єва Ернст-Дзідзич та депутат від NEOS Ніколаус Шерак. У пропозиції щодо резолюції було зазначено, що "тисячі українських дітей були розлучені з батьками на окупованих Росією територіях України, викрадені та вивезені до Росії для усиновлення та перевиховання".

"Ця вже задокументована процедура путінського режиму є одним з російських воєнних злочинів в агресивній війні Росії проти України, що порушує міжнародне право", - йдеться у документі.

Читайте також: В Україні внаслідок російської агресії 2021 дитина зникла безвісти

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2023 року судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена РФ Марії Львової-Бєлової, яких підозрюють у воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей, з окупованої території України, щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Україна верифікувала понад 19 тисяч депортованих та/або примусово переміщених дітей.

За два роки війни до України вдалося повернути лише близько 400 таких дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-