На Шрі-Ланці через негоду загинули 14 людей

На Шрі-Ланці через негоду загинули 14 людей

Укрінформ
Раптові повені, зсуви ґрунту та падіння дерев забрали життя щонайменше 14 людей на Шрі-Ланці, яка потерпає від мусонних штормів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yahoo News.

Дехто із загиблих потонули, у тому числі троє членів однієї родини, яких змило потоком води у неділю біля столиці країни міста Коломбо. Інші були поховані живцем внаслідок зсувів ґрунту, зокрема 11-річна дівчинка і 20-річний чоловік, повідомив Центр управління стихійними лихами країни. 

Там додали, що ще дев’ятеро осіб загинули внаслідок падіння дерев у семи районах після посилення мусонів 21 травня.

У відомстві зазначили, що 20 із 25 районів країни постраждали від сильних дощів, і попередили людей, які мешкають на берегах головних річок, про необхідність переміщення у більш високі місця.

Авіарейси, що прибували до головного міжнародного аеропорту Коломбо, були перенаправлені до меншого летовища через негоду. Також деякі ключові автомагістралі були затоплені на кількох виїздах.

Читайте також: На Шрі-Ланці під час перегонів авто влетіло у натовп, загинули семеро людей

Уряд Шрі-Ланки наказав усім школам залишатися закритими у понеділок через прогнозування продовження дощів.

Минулого тижня органи охорони дикої природи країни виявили сім молодих слонів, які потонули внаслідок стихії, що стало найбільшою втратою тварин за останні п’ять років.

Як повідомляв Укрінформ, число загиблих унаслідок масштабного зсуву ґрунту у Папуа-Новій Гвінеї збільшилось до понад двох тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-