У Сеймі Литви схвалили безстрокову заборону на мовлення телеканалів РФ і Білорусі

У Сеймі Литви схвалили безстрокову заборону на мовлення телеканалів РФ і Білорусі

Укрінформ
Комітет парламенту Литви з питань культури схвалив пропозицію продовжити заборону на ретрансляцію російських і білоруських каналів.

Як передає Укрінформ про це повідомляє в суботу  LRT.

Поправки, ініційовані міністерством культури, пропонують продовжити заборону на невизначений термін і передбачити, що вона діятиме, доки Росія та Білорусь розглядатимуться у Стратегії національної безпеки як країни, які становлять небезпеку та загрозу для Литви.

Термін дії останнього обмеження на мовлення телеканалів мав сплинути 1 жовтня 2024 року.

«Аби щоразу не повертатися до цього положення і не продовжувати цю заборону, ми домовилися, що просто спиратимемося на Стратегію національної безпеки, яка затверджена Сеймом і в якій РФ і Білорусь зазначені як країни, що становлять небезпеку та загрозу для національної безпеки. Поки в цій стратегії буде зазначена ця загроза, доти залишатиметься чинною і ця заборона», - пояснював раніше міністр культури Симонас Кайріс.

Читайте також: За підключення заборонених телеканалів РФ у Латвії торік порушили 13 кримінальних справ

Як повідомлялося, у вересні минулого року парламент Литви продовжив заборону на ретрансляцію та розповсюдження в інтернеті радіо- і телепрограм компаній, які створені, прямо чи опосередковано належать, контролюються або фінансуються Росією та Білоруссю. Виняток поширюється лише на канали, що розповсюджуються країнами Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-