У Нігерії через страйк профспілок відключили електрику всій країні

У Нігерії через страйк профспілок відключили електрику всій країні

Укрінформ
У Нігерії, найбільш густонаселеній країні Африки, великі профспілки проводять у понеділок страйк, вимагаючи підвищення зарплат. Акція призвела до відключення електропостачання, постраждала робота основних аеропортів.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Під час страйку робітники вимкнули національну електромережу і вигнали операторів із ключової станції передачі електроенергії. Робітників, яких відправили для відновлення електропостачання, не допустили до станції.

Держслужбовці або не вийшли на робочі місця, або перекрили входи до офісів, зокрема в аеропортах столиці Абуджі та економічного центру Лагосу. Працівники авіації мають не виходити на роботу «до подальших повідомлень», заявили в їхній асоціації.

Конгрес праці Нігерії, який разом із Конгресом профспілок представляє інтереси сотні тисяч державних службовців у ключових секторах, заявив, що зарплати мають відповідати прожитковому мінімуму, назвавши нинішній рівень платні «мізерним».

Читайте також: У Нігерії група бойовиків напала на селище - 25 загиблих, десятки поранених

Профспілки вимагають, щоб мінімальна місячна зарплата в 30 000 найр ($20) була збільшена до майже 500 000 найр ($336). Уряд пропонує підвищення до 60 000 найр ($40).

За словами міністра інформації Мохаммеда Ідріса, у разі виконання вимоги профспілок державний фонд оплати праці доведеться збільшити на 9,5 трильйона (6,3 мільярда доларів), що може «дестабілізувати економіку».

Відколи президент Нігерії Бола Тінубу в травні минулого року скасував паливні субсидії, ціна на газ у країні зросла більш ніж удвічі, що спричинило підвищення вартості проїзду у громадському транспорті й цін на товари.

Уряд Тінубу також девальвував валюту найру, щоб заохотити іноземні інвестиції, що призвело до подальшого зростання цін на основні товари.

Інфляція у країні досягла рекордного за 28 років рівня.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники чеських судів провели страйк, вимагаючи підвищення заробітної плати.

Фото: thecable.ng

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-