Експрем'єра Пакистану виправдали у справі про розголошення державної таємниці

Експрем'єра Пакистану виправдали у справі про розголошення державної таємниці

Укрінформ
Вищий суд Пакистану скасував вирок колишньому прем'єр-міністру Імрану Хану за обвинуваченням у розголошенні держтаємниці, проте він залишиться у в'язниці як засуджений в іншій справі.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Адвокат Хана і речник з юридичних питань його партії «Пакистан Техрік-і-Інсаф» підтвердили цю новину.

71-річний Хан був засуджений на 10 років ув'язнення за обвинуваченням в оприлюдненні у 2022 році секретної телеграми від посла Пакистану у США. Він перебуває у в'язниці із серпня минулого року. Хан заявив, що засекречена телеграма є доказом змови між пакистанськими військовими і урядом США з метою повалення його уряду після того, як він відвідав Москву напередодні вторгнення Росії в Україну. Вашингтон і пакистанські військові заперечують ці закиди.

Справа про державну таємницю була однією з чотирьох, за якими Хана засудили напередодні виборів у Пакистані в лютому (у двох випадках виконання вироків було призупинено через подання апеляції).

Попри виправдальний вирок, експрем’єр залишиться у в'язниці, відбуваючи семирічний термін у справі, пов'язаній зі шлюбом з третьою дружиною, Бушрою Хан, який суперечив ісламським традиціям. Минулого тижня суд відклав винесення рішення за апеляцією Хана і його дружини на вирок у цій справі.

Читайте також: У Пакистані справи десятків прибічників колишнього прем’єра передали до військових судів

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2023 року Імрана Хана засудили до трьох років ув'язнення за обвинуваченням у корупції, йому також заборонили займатися політичною діяльністю впродовж п'яти років.

У січні 2024 року суд ув’язнив його на 14 років  за корупцію, а днем раніше його засудили до 10 років позбавлення волі за розголошення державної таємниці. Експрем’єру також заборонили займатися політичною діяльністю впродовж п'яти років.

Імран Хан очолював уряд Пакистану у 2018-2022 роках.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-