Польща виділить $760 мільйонів на посилення кібербезпеки після атак РФ

Польща виділить $760 мільйонів на посилення кібербезпеки після атак РФ

Укрінформ
Уряд Польщі оголосив про плани виділити 3 мільярди злотих ($760 мільйонів) на посилення кібербезпеки після атак, які, ймовірно, були здійснені Росією.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Польща вирішила збільшити свою здатність реагувати на кіберзагрози, зокрема, після атаки минулого тижня на головну державну новинну стрічку країни.

Як зазначає видання, правляча коаліція зробила безпеку і ризик російського втручання пріоритетом своєї передвиборчої кампанії на виборах до Європейського парламенту, які відбудуться цими вихідними.

Міністр цифровізації Кшиштоф Гавковський заявив у понеділок, що уряд вжив заходів для покращення кібербезпеки напередодні голосування, додавши, що було зірвано нещодавню скоординовану атаку на критичну інфраструктуру.

Читайте також: Перед європейськими виборами Росія посилила інформаційні операції проти ЄС - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, хакери, пов’язані із спецслужбами Росії, здійснили кібератаку проти Польського агентства преси (PAP), розмістивши в його системі два повідомлення про мобілізацію найближчим часом 200 тис. поляків із подальшим їх направленням в Україну.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, коментуючи цю хакерську атаку проти PAP, підкреслив, що вона засвідчує наміри Росії щодо дестабілізації ситуації в Польщі перед виборами до Європарламенту.

Також в неділю і у ніч на понеділок відповідні служби запобігли скоординованій кібератаці з Росії на критичну інфраструктуру країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-