У Росії опозиціонера Яшина не випустили із ШІЗО і додали ще 12 діб

У Росії опозиціонера Яшина не випустили із ШІЗО і додали ще 12 діб

Укрінформ
Російський опозиціонер Ілля Яшин не вийшов у строк зі штрафного ізолятора у колонії в Смоленській області, куди його раніше відправили на 15 діб, адміністрація колонії додала йому ще 12 діб у ШІЗО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграм-каналі політика.

Яшин мав залишити ізолятор напередодні. На 15 діб у ШІЗО його відправили, звинувативши в тому, що він залишив спальне місце в бараку на три хвилини пізніше за команду «підйом». Сам політик вважає, що так адміністрація колонії зірвала його побачення з батьками.

12 діб опозиціонеру додали, як стверджують соратники політика, за те, що Яшин після виходу з душу на кілька хвилин зняв робу, щоб перевдягнути майку. За версією адміністрації колонії, у такий спосіб політик «порушив форму одягу».

Також у Телеграм-каналі Яшина йдеться про те, що 30 травня до колонії «приїхав спецназ ФСВП: бійці в масках і бронежилетах вивели Іллю з камери, розділили до трусів і ретельно обшукали». Йому також заборонили зустріч зі священником, який для цього приїхав із Москви.

Читайте також: Вчинив самогубство пропагандист РФ, який писав про втрати загарбників під Авдіївкою - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, російський суд першої інстанції засудив Яшина до 8,5 років ув'язнення у грудні 2022 року через стрим у YouTube, під час якого політик розповідав про вбивства загарбниками мирних жителів Бучі.

На початку грудня 2023 року Яшина на п'ять діб відправили до ШІЗО після того, як він попросив призначити йому іншу роботу замість праці у будзагоні, оскільки не хотів будувати «в'язниці та бараки». Після виходу із ШІЗО політика помістили у суворі умови утримання (СУС).

Яшин був етапований до колонії ВК-3 у Смоленській області у листопаді 2023 року. На початку березня адміністрація ВК-3 поставила його на додатковий профілактичний облік як «схильного до поширення екстремізму».

Фото: Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-