Байден обговорить із Макроном у Парижі підтримку України - Білий дім

Байден обговорить із Макроном у Парижі підтримку України - Білий дім

Укрінформ
Окремою темою двосторонньої зустрічі президентів США і Франції у Парижі цього тижня стане обговорення подальшої підтримки України.

Про це повідомив у вівторок під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні президент Байден вирушить до Франції, щоби разом із нашими союзниками та партнерами відзначити 80-ту річницю історичної операції «Дня Д» (висадки союзних військ у Нормандії - ред.)», - зауважив представник адміністрації.

Він підкреслив, що візит відбудеться у важливий момент, «коли Україна продовжує протистояння російським загрозам».

Кірбі також повідомив, що у Парижі відбудеться зустріч президентів США і Франції, де лідери звернуть окрему увагу на українське питання.

«Під час цієї двосторонньої зустрічі президенти обговорять такі пріоритети, як, безумовно, підтримка України; необхідність, щоби Індо-Тихоокеанський регіон був вільним та відкритим; розв’язання кризи на Близькому Сході; та зусилля щодо боротьби зі зміною клімату», - зазначив Кірбі.

Читайте також: Це не означає НАТО: Байден розповів, яким бачить мир в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у заходах з відзначення річниці висадки союзних військ у Нормандії планується також участь Президента України Володимира Зеленського.

Фото: Wade Vandervort

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-