Поліція встановлює коло осіб, причетних до зняття українського прапора у Кракові

Поліція встановлює коло осіб, причетних до зняття українського прапора у Кракові

Ексклюзив
Укрінформ
Поліція у Кракові зараз встановлює коло осіб, причетних до зняття українського прапора з кургану Костюшка. Правоохоронці збирають матеріали у цій справі і планують їх передати до прокуратури.

По це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник поліції Кракова Пьотр Шпех.

“Питання щодо участі осіб в цьому інциденті є предметом подальшого з’ясування поліції. Йдеться про групу осіб. Зараз треба буде встановити, скільки їх там було і які вони ролі відігравали”, - зазначив речник поліції.

Він повідомив, що наразі поліція продовжує збирати доказовий матеріал у цій справі і консультує з прокуратурою свої подальші дії.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні скандальний депутат польського Сейму від націоналістичної “Конфедерації” у Польщі Гжегож Браун без дозволу місцевої влади разом з іншими людьми зняв український прапор з кургану Костюшка у Кракові.

На дії польського депутата щодо “крадіжки прапора і пошкодження майна” до поліції поскаржилася адміністрація Малопольського воєводства.

В адміністрації воєводства наголосили, що самовільне зняття українського прапора є дією всупереч рішенню Комітету кургану Костюшка. Воєвода цього воєводства також має намір повідомити про цей інцидент комісію депутатської етики нижнього палату польського парламенту.

Читайте також: Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на пункті пропуску «Гребенне - Рава-Руська»

Браун є відомим у Польщі українофобом з проросійськими поглядами. У грудні минулого року він потрапив у скандал, коли у фойє Сейму після урочистого запалення свічок на ханукальній менорі загасив свічки вогнегасником.

Він також був єдиним депутатом Сейму, який напередодні російського вторгнення проголосував проти ухвалення резолюції на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-