У порту Таллінна горів резервуар з авіаційним паливом

У порту Таллінна горів резервуар з авіаційним паливом

Фото
Укрінформ
В Естонії сьогодні загорівся нафтовий резервуар у столичному районі Пиг'я-Таллінн, внаслідок чого постраждала одна людина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський мовник ERR

«О 12:36 до Центру тривоги надійшло повідомлення про те, що на вулиці Нилва в Пиг'я-Таллінн стався сильний вибух. За попередніми даними, горить дах нафтової цистерни. Рятувальники відреагували на виклик посиленим складом», - сказав секретар Рятувального департаменту Сійм Палу.

У відомстві також повідомили, що внаслідок вибуху один працівник порту постраждав і був госпіталізований.

На місце події прибули рятувальні загони із семи професійних та трьох добровільних команд.

О 14:30 департамент повідомив у соціальних мережах, що рятувальники локалізували загоряння і небезпеки вибуху більше немає.

У порту горів резервуар, у якому зберігається авіаційне паливо. У процесі рятувальної операції велися роботи з відключення електрики на території. Для гасіння пожежі використовуються морська вода та піна для гасіння.

За словами Сійма Палу, сам резервуар цілий, і вогонь не поширився на сусідні цистерни. «Проводяться роботи щодо запобігання поширенню вогню. Зараз дим гасять в основному на даху нафтової цистерни», – пояснив чиновник.

Читайте також: В Анталії - масштабна лісова пожежа, вогонь гасять з літаків та гелікоптерів

Через небезпеку вибуху людям у районі вулиці Нилва було надіслано SMS-повідомлення «EE-ALARM» із проханням закрити вікна та залишатися вдома. Вулицю Нилва закрито для руху транспорту.

У соціальній мережі в групі "Каламая" були описи події: в районі пролунав гучний вибух, після чого почав поширюватися запах невідомої речовини.

Як повідомлялося, в ніч проти 8 жовтня минулого року сталася аварія на підводному газопроводі Balticconnector, який з'єднує Естонію та Фінляндію. Газопровід перекрили через витік, викликаний навмисною зовнішньою силою. Стало відомо і про пошкодження кабелю зв'язку між Естонією та Фінляндією, що також було спричинене навмисним зовнішнім впливом. 

Фото: Priit Mürk/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-