У Молдові ліквідували корупційну схему з переховування осіб, яких розшукує Інтерпол

У Молдові ліквідували корупційну схему з переховування осіб, яких розшукує Інтерпол

Укрінформ
Міжнародне розслідування припинило діяльність у Молдові злочинної групи, яка допомагала переховуватися особам, оголошеним у міжнародний розшук через Інтерпол.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Як зазначається, на початку квітня Антикорупційна прокуратура Молдови розпочала розслідування на основі інформації від французьких колег, яких сповістив Інтерпол, про можливу діяльність на території цієї країни злочинної мережі, що допомагала "відбілити" осіб, які знаходяться у розшуку Інтерполу. Згодом до співпраці долучили американське ФБР.

4 червня співробітники Антикорупційної прокуратури провели 33 обшуки у 12 осіб. Під час обшуків вилучили цифрові пристрої, зокрема мобільні телефони, ноутбуки та комп'ютери, інші предмети та документи, які можуть бути доказами скоєння злочину.

Наразі затримали 4 осіб. Є обґрунтовані підозри, що група осіб з різних країн реалізувала корупційну схему, за якою особи, щодо яких Інтерпол публікував червоне повідомлення, могли отримувати притулок або статус біженця в Молдові чи інших країнах, щоб заблокувати повідомлення Інтерполу про їхній розшук.

Читайте також: Інтерпол відправив Росії запит на екстрадицію в Молдову олігарха-втікача Шора

Розслідування також показало, що в рамках цієї схеми міжнародна злочинна організація, пов'язана з особами в РФ, Україні, Білорусі та інших країнах, підозрювана у скоєнні кіберзлочинів в особливо великих розмірах, давала хабарі посередникам та посадовим особам у Молдові, щоб ті інформували злочинців, які розшукуються, про статус "червоних повідомлень" Інтерполу.

Як повідомлялося, у Туреччині провели масове затримання осіб з “червоними картками” Інтерполу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-