Лідер партії - переможниці на виборах у Північній Македонії отримав мандат на формування уряду

Лідер партії - переможниці на виборах у Північній Македонії отримав мандат на формування уряду

Укрінформ
У четвер президент Північної Македонії Гордана Сіляновська-Давкова офіційно попросила лідера правоцентристів Християна Міцкоські сформувати новий уряд після перемоги його партії на парламентських виборах минулого місяця.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Коаліція на чолі з партією Міцкоські VMRO-DPMNE отримала трохи більше 43% голосів на виборах 8 травня, здобувши 58 зі 120 місць у парламенті, що на три менше, ніж потрібно для формування монобільшості.

Після тижнів переговорів Міцкоські оголосив про початкову угоду про створення коаліційного уряду з етнічною албанською партією Vredi, яка має 14 депутатів, і невеликою лівою партією ZNAM, яка має шість депутатів.

Тепер Міцкоські має 20 днів на формування уряду, але в четвер він заявив, що сподівається зробити це набагато швидше. Він назвав 10 червня як кінцеву дату для затвердження свого кабінету в парламенті.

Читайте також: Греція попередила Північну Македонію, що закриє їй шлях до ЄС, якщо керівництво неправильно називатиме країну

Новий парламент країни був скликаний 28 травня і обрав спікером Афріма Гаші з партії Vredi.

Вручаючи мандат Міцкоські в четвер, Сіляновська-Давкова сказала, що результати його переговорів про створення коаліції, а також те, що Гаші підтримали 76 депутатів, означають, що лідер VMRO-DPMNE «має серйозну можливість сформувати уряд».

Як повідомляв Укрінформ, кандидат від VMRO-DPMNE, 70-річна професорка права Гордана Сіляновська-Давкова стала першою жінкою, обраною на посаду президента Північної Македонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-