«Ісламська вісімка» зустрінеться у Стамбулі через погіршення ситуації в секторі Гази

«Ісламська вісімка» зустрінеться у Стамбулі через погіршення ситуації в секторі Гази

Укрінформ
Рада міністрів закордонних справ Організації економічного співробітництва восьми ісламських країн, що розвиваються (D-8), збереться на позачергове засідання 8 червня у Стамбулі для обговорення ситуації в секторі Гази, що продовжує погіршуватися.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві D-8.

«Зустріч буде організована на запрошення міністра закордонних справ Туреччини Хакана Фідана, очікується, що вона сприятиме подальшій підтримці та солідарності всередині альянсу D-8 для народу Палестини, особливо тих, хто перебуває в облозі у секторі Гази, на тлі триваючих... бомбардувань території ізраїльськими окупаційними силами», - вказується в заяві.

Також мова йтиме про гуманітарну допомогу та іншу необхідну допомогу для полегшення поточних труднощів та страждань палестинського народу.

Очікується, що за результатами зустрічі буде оприлюднена спільна декларація держав-членів D-8.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по наметовому містечку в Рафаху, щонайменше 40 загиблих - ЗМІ

Група мусульманських країн «Ісламська вісімка» – це міжурядова організація восьми країн, яка зосереджується на сприянні економічному співробітництву, була заснована в 1977 році. До її складу входять Бангладеш, Єгипет, Індонезія, Іран, Малайзія, Нігерія, Пакистан і Туреччина. Організація має штаб-квартиру в Стамбулі, Туреччина.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль оголосив про нову військову кампанію проти ХАМАС у центральній частині сектору Гази. Вчора Армія оборони Ізраїлю завдала авіаудару по школі агентства ООН у справах палестинських біженців (БАПОР) в Газі, де перебували бойовики ХАМАСу, внаслідок чого загинули щонайменше 35 осіб.

Фото ілюстративне: Anadolu via Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-