Kia відкликає майже 463 тисячі позашляховиків Telluride через загрозу загоряння

Kia відкликає майже 463 тисячі позашляховиків Telluride через загрозу загоряння

Укрінформ
Kia America відкликає 462 869 позашляховиків Telluride і закликала власників авто паркувати свої автомобілі на вулиці та подалі від споруд через ризик загоряння в авто.

Про це повідомляє ABC News, передає Укрінформ.

За даними Національної адміністрації управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA), електромотор сидінь Telluride 2020-2024 модельних років може перегріватися через заклинювання ручки регулювання. Це може призвести до пожежі під час стоянки або руху автомобіля.

Відкликання стосується авто, які були виготовлені в період з 9 січня 2019 року по 29 травня 2024 року. За оцінками Kia America, 1% позашляховиків мають такий дефект.

Kia ухвалила рішення про відкликання автомобілів 29 травня, як свідчать документи NHTSA, після отримання повідомлень про одну пожежу під сидінням і шість випадків локального плавлення в моторчику нахилу сидіння в період з серпня 2022 року по березень 2024 року.

У звіті зазначається, що сильний зовнішній вплив на бічну кришку передніх сидінь Tellurides з електроприводом або ручку регулювання нахилу сидіння може призвести до внутрішнього зміщення, а при тривалій експлуатації - до перегріву. Водії, які керують автомобілями з цією проблемою, можуть виявити, що не можуть відрегулювати сидіння з електроприводом, відчути запах горілого або побачити дим з-під сидіння.

Читайте також: Toyota відкликає понад 100 тисяч автомобілів через проблему із двигуном

Щоб виправити цю проблему, дилери безкоштовно встановлять кронштейн для задньої кришки перемикача електроприводу регулювання сидіння та замінять ручки регулювання сидіння.

Листи-повідомлення власникам почнуть розсилати з 30 липня, а дилерів повідомлять за кілька днів до цього.

Як повідомляв Укрінформ, південнокорейський автовиробник Kia відкликає понад 427 тисяч позашляховиків Telluride через проблеми з валами, що може призвести до відкочування автомобілів під час паркування.

Фото: kia.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-