Південна Корея знову транслюватиме на кордоні з КНДР пропаганду у відповідь на повітряні кулі зі сміттям

Південна Корея знову транслюватиме на кордоні з КНДР пропаганду у відповідь на повітряні кулі зі сміттям

Укрінформ
Південна Корея встановить гучномовці біля кордону із Північною Кореєю та відновить пропагандистські трансляції у відповідь на запуски Пхеньяном повітряних куль зі сміттям.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap із посиланням на заяву офісу президента Південної Кореї Юн Сок Йоля.

Зазначається, що це буде перша пропагандистська трансляція поблизу укріпленого кордону із січня 2016 року, коли південнокорейські військові відновили роботу гучномовців у відповідь на четверте ядерне випробування Північної Кореї.

«Ми чітко даємо зрозуміти, що відповідальність за будь-яку ескалацію напруженості між двома Кореями буде повністю лежати на Північній Кореї», - заявили в офісі президента Південної Кореї.

Читайте також: Південна Корея призупинить військову угоду із КНДР через повітряні кулі зі сміттям

Рішення про відновлення трансляцій пропаганди на кордоні було ухвалено Радою національної безпеки (NSC) Південної Кореї. Її учасники заявили, що будь-які спроби Північної Кореї викликати суспільне занепокоєння є неприйнятними, і погодилися вжити «відповідних заходів» у відповідь на кампанію Пхеньяна з повітряними кулями.

«Уряд зберігатиме тверду і повну готовність протистояти будь-яким провокаціям з боку Північної Кореї, щоб забезпечити громадську і національну безпеку», - йдеться в повідомленні.

Минулого тижня військові Південної Кореї вперше з 2018 року провели навчання з експлуатації гучномовців, повідомили в Об’єднаному комітеті начальників штабів (JCS).

В ході навчань «Відлуння свободи» було перевірено роботу обладнання, через яке північних корейців інформуватимуть про реальність в їхній країні, розвиток Південної Кореї впродовж років та її популярну культуру.

Читайте також: Південна Корея відновлює військову діяльність уздовж лінії розмежування з КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея за останні два дні запустила понад триста повітряних куль зі сміттям у бік Південної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-