Моді втретє склав присягу прем’єр-міністра Індії

Моді втретє склав присягу прем’єр-міністра Індії

Укрінформ
Нарендра Моді втретє склав присягу прем’єр-міністра Індії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NDTV.

У самій церемонії зі складання присяги взяли участь лідери сусідніх країн, включаючи Бангладеш, Шрі-Ланку, Бутан, Непал, Маврикій і Сейшельські острови, а також Мальдівські острови.

Окрім Моді, ще 72 міністри, які увійшли до нового уряду, також склали присягу.

Перед церемонією поліція заборонила у столиці Нью-Делі використання літальних апаратів, таких як безпілотники, параплани, дистанційно пілотовані літальні апарати та повітряні кулі протягом наступних кількох днів.

Зазначається, що рішення про формування нового уряду країни було прийняте після 11-годинної наради вчора в резиденції прем'єр-міністра.

Читайте також: Чинний прем'єр Індії оголосив про перемогу на виборах

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня в Індії завершились найбільші демократичні вибори у світі, право голосу на яких мали понад 968 мільйонів жителів країни. За офіційними даними, близько 642 мільйони виборців віддали свої голоси.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 4 червня оголосив про перемогу на національних виборах. За його словами, Національний демократичний альянс (NDA) утретє формуватиме уряд країни. Втім, партія Нарендри Моді «Бхаратія Джаната», що входить до альянсу, не змогла отримати 272 місця, необхідні для повної більшості у парламенті, тож для формування уряду Моді доведеться покластися на партнерів по коаліції. Як повідомляється, NDA здобув разом 292 місця, з яких його партія «Бхаратія Джаната» отримала 240 місць.

Фото архівне: Yorgos Karahalis/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-