Міністр військового кабінету Ізраїлю Бенні Ганц подав у відставку

Міністр військового кабінету Ізраїлю Бенні Ганц подав у відставку

Укрінформ
Міністр військового кабінету Ізраїлю Бенні Ганц оголосив про відставку з уряду прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу через поглиблення розбіжностей щодо планів щодо перемоги в секторі Гази та післявоєнного відновлення території.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

«На жаль, Нетаньягу заважає нам наблизитися до справжньої перемоги, яка є виправданням триваючої болючої кризи», - сказав Бенні Ганц, оголошуючи про свою відставку.

Він закликав Нетаньягу призначити дату виборів, а також заявив, що виходить з партії «Національна єдність», яку він очолював.

Нетаньягу, реагуючи на відставку Ганца, відповів: «Бенні, зараз не час виходити з боротьби, зараз час об'єднати зусилля».

Відразу після оголошення про відставку Бенні Ганца ультраправий міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір зажадав собі місце у військовому кабінеті. Бен-Гвір входить до правої коаліції, яка погрожувала вийти з уряду і розвалити його, якщо Ізраїль прийме пропозицію про припинення вогню, висунуту президентом США Джо Байденом.

Бенні Ганц - генерал армії у відставці, частий критик Нетаньягу, він був членом ізраїльського військового кабінету, куди ввійшов після нападу ХАМАС 7 жовтня, де приймав ключові рішення, разом з Нетаньягу і міністром оборони Йоавом Галланом.

Вплив Ганца в уряді широко розглядався як противага впливу ультраправих членів коаліції Нетаньягу. Його відставка не призведе до відставки ізраїльського уряду, оскільки Нетаньягу все ще матиме стабільну більшість у 120-місцевому Кнесеті з 64 депутатів.

Читайте також: ООН внесла ізраїльську армію до списку порушників прав дітей

Крім того, у неділю пішов у відставку бригадний генерал Аві Розенфельд, який очолював дивізію ЦАХАЛу в Газі, через те, що він «не зміг запобігти атакам, що сталися 7 жовтня». Він став першим бойовим командиром ЦАХАЛу, який пішов у відставку після початку війни.

Як повідомляв Укрінформ, член військового кабінету, колишній міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц вимагав від уряду розробити до 8 червня план війни проти ХАМАСу, погрожуючи вийти з уряду, якщо його вимоги не будуть виконані.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-