Партія Фіцо програла на виборах до Європарламенту

Партія Фіцо програла на виборах до Європарламенту

Укрінформ
Партія прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо програла на виборах до Європейського парламенту опозиційній партії "Прогресивна Словаччина" (PS).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Slovak Spectator.

"Прогресивна Словаччина (PS), провідна проєвропейська опозиційна сила на чолі з колишнім заступником голови Європейського парламенту Міхалом Шимечкою, здобула другу перемогу на виборах до Європарламенту в Словаччині", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними виборчої комісії Словаччини, опозиційна PS набрала 27,81% голосів та стала переможцем перегонів. Натомість партія Фіцо Smer-SD посіла друге місце, отримавши 24,76% голосів.

Незважаючи на це, результат на європейських виборах є успіхом як для PS, так і для Smer-SD: кожна з них отримала на два місця більше. У новому Європарламенті PS матиме шість євродепутатів, а Smer - п'ять.

Читайте також: ЄНП формуватиме в Європарламенті проукраїнську більшість - Урсула фон дер Ляєн

Відомо, що партія Фіцо критикувала підтримку України з боку ЄС, а також політику країн ЄС щодо імміграції, зміни клімату та прав ЛГБТ. Натомість "Прогресивна Словаччина" є прозахідною ліберальною партією.

Як повідомляв Укрінформ, 6-9 червня громадяни держав ЄС мали обрати 720 депутатів Європарламенту. Кожна з 27 країн делегує пропорційну до населення кількість депутатів: від шести (Мальта, Кіпр, Люксембург) до 96 (Німеччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-