Блінкен знову летить до Ізраїлю і Єгипту домовлятись про перемир’я в секторі Гази

Блінкен знову летить до Ізраїлю і Єгипту домовлятись про перемир’я в секторі Гази

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Єгипет та Ізраїль у понеділок, 10 червня, у той час, коли Вашингтон намагається посилити тиск на ХАМАС та Ізраїль, щоб досягти припинення вогню в Газі та не допустити поширення війни на Ліван.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Це буде вже восьмий візит Блінкена до регіону після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Американський дипломат також відвідає Йорданію і Катар цього тижня.

Блінкен зустрінеться з президентом Єгипту Абдель Фаттахом ас-Сісі в Каїрі, після чого вирушить до Ізраїлю, де зустрінеться з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу і міністром оборони Йоавом Галланом.

Візит відбувається після того, як 31 травня президент США Джо Байден запропонував Ізраїлю триетапний план припинення вогню, який передбачає остаточне припинення бойових дій, звільнення ізраїльських заручників і палестинських ув'язнених, а також відбудову Гази.

Читайте також: ЦАХАЛ звільнив чотирьох заручників у центральній частині Гази

Блінкен під час поїздки також обговорить з партнерами необхідність запобігти подальшій ескалації конфлікту, заявив у п'ятницю речник Державного департаменту США Метью Міллер. Конфлікт між Ізраїлем і ліванською «Хезболлою» знаходиться в небезпечній стадії після більш ніж восьми місяців бойових дій, викликаних війною в Газі, і обидві сторони сигналізують про готовність до більш масштабного протистояння.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден оприлюднив триетапний план Ізраїлю, підтриманий Штатами, щодо припинення вогню в секторі Гази та звільнення заручників.

В Ізраїлі допустили тимчасове призупинення війни з бойовиками ХАМАСу на 42 дні, але не погодилися на повне завершення бойових дій.

Крім того 6 червня, в Армії оборони Ізраїлю заявили, що військові готові протистояти терористичному угрупованню «Хезболла».

Фото: U.S. Department of State/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-