У Нідерландах на виборах до Європарламенту переміг альянс двох лівих партій

У Нідерландах на виборах до Європарламенту переміг альянс двох лівих партій

Укрінформ
У Нідерландах офіційні результати підтвердили перемогу на виборах до Європейського парламенту альянсу партій GroenLinks-PvdA (Зелені ліві) та PvdA (Трудова партія), які під час виборчої кампанії об’єднали свої зусилля.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS, цей альянс здобув перемогу на виборах до Європарламенту в Нідерландах і отримав 8 із 31 місця.

“GroenLinks-PvdA стала найбільшою партією на виборах до Європейського парламенту в Нідерландах. Згідно з остаточними результатами, GroenLinks-PvdA отримає 8 місць у Європарламенті”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що значного успіху досягла й ультраправа Партія свободи (PVV) Ґерта Вілдерса. Таким чином PVV посіла друге місце, їй дістанеться 6 місць, тобто на одне менше, ніж передбачав екзитпол.

Водночас Партію свободи (PVV) Ґерта Вілдерса можна назвати великим переможцем, адже вона досі не мала жодного представника у головному законодавчому органі ЄС.

Також альянс лівих GroenLinks-PvdA, своєю чергою, фактично втратив одне місце. Річ у тім, що в останні роки PvdA та GroenLinks виступають єдиним фронтом усередині країни та спільно проводили виборчу кампанію. Однак у самому Європарламенті вони входять до різних фракцій і планують продовжувати незалежну політику.

Читайте також: У Фінляндії правопопулісти програли на виборах до Європарламенту

Варто зазначити, що партія FVD “Форум за демократію” Тьєррі Боде, яка виступає за налагодження зв'язків із Росією та припинення військової допомоги Україні, втратила всі чотири місця та залишається без представництва в Європарламенті.

Як повідомляв Укрінформ, у 27 країнах ЄС стартували вибори до Європейського парламенту, голосування у Нідерландах розпочалося у четвер, 6 червня.

Цього року, зважаючи на певні демографічні зміни, громадяни країн ЄС обиратимуть 720 членів Європарламенту – на 15 депутатів більше, ніж під час виборів 2019 року. Наразі у Європарламенті - 705 місць.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-