В Австрії вирує негода, місцями випав 7-сантиметровий град

В Австрії вирує негода, місцями випав 7-сантиметровий град

Фото
Укрінформ
У низці федеральних земель Австрії на вихідних спостерігалися шторми зі зливами, вітрами та градом, зокрема градини розміром до семи сантиметрів випали у Тіролі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на австрійський суспільний телерадіомовник ORF.

"У неділю ввечері на район Куфштайн (у федеральній землі Тіроль – ред.) обрушилася гроза із сильним градом. Градини розміром до семи сантиметрів пошкодили понад 30 автомобілів на Айбергштрассе (B173), деякі з них - серйозно", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок негоди пошкоджень зазнали також будівлі, а дороги було частково заблоковані через повалені гілки дерев та ожеледицю. У низці місць федеральної землі Тіроль зійшли селеві потоки. За попередніми підрахунками, лише у двох районах збитки від негоди в сільськогосподарському секторі становлять понад 1 млн євро.

В Австрії сильні зливи і град / Фото: ZOOM.Tirol

Штормова ситуація залишається напруженою і в деяких інших федеральних землях. Унаслідок негоди зафіксовано зникнення людини в Бургенланді, де підтоплено низку районів. Протипаводкові заходи вживаються у Верхній Австрії, де очікують підняття рівня води в Інні та Дунаї. Складною лишається і штормова ситуація в Нижній Австрії, особливо постраждав округ Баден. Сильні дощі спричинили руйнування і в Штирії. Також фіксується зростання рівня Боденського озера – рано-вранці в понеділок він становив близько 5,1 метра, що приблизно на метр вище середнього багаторічного показника.

Читайте також: Літак «Австрійських авіаліній» побило градом під час посадки

Як повідомляв Укрінформ, на бразильському Пантаналі, найбільшому в світі тропічному болоті, вже кілька днів пожежники борються зі стихійними пожежами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-