США ввели санкції проти міжнародної мережі, що підживлює підривну активність хуситів

США ввели санкції проти міжнародної мережі, що підживлює підривну активність хуситів

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про введення санкцій проти розгалуженої міжнародної мережі за незаконне сприяння й підтримку підривної діяльності хуситів у регіоні Близького Сходу.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запроваджує санкції проти десяти осіб, організацій і суден, у тому числі капітанів танкерів, у кількох юрисдикціях, які брали участь у незаконному транспортуванні нафти та інших товарів, зокрема для мережі фінансового посередника хуситів Саїда аль-Джамаля», - зазначається в повідомленні. 

Зауважується, що обмеження введені проти морських судноплавних та фінансових посередників, кількох менеджерів і власників суден, а також проти компанії, що займається підробкою товаросупровідних документів. Санкції охоплюють фізичних та юридичних осіб з Ємену, Індії, Гонконгу, Туреччини.

Читайте також: Хусити викрали в Ємені 50 співробітників ООН та гуманітарних організацій

Це вже сьомий раунд санкцій, пов’язаних із діяльністю мережі Саїда аль-Джамаля, яка вважається одним із основних каналів фінансування, а також надання матеріальної, військової та іншої допомоги хуситам та іншим терористичним формуванням.

Як повідомлялося, США ввели обмеження проти аль-Джамаля в червні 2021 року. Він пов’язаний з підтримкою Корпусу вартових Ісламської революції – Сил Кудс Ірану, а також терористичних угруповань у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-