Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь через порушення кордону солдатами КНДР

Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь через порушення кордону солдатами КНДР

Укрінформ
Південнокорейські військові зробили попереджувальні постріли після того, як солдати із КНДР ненадовго порушили кордон між двома країнами.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Інцидент трапився у неділю зранку, коли група північнокорейських солдат перетнула військову демаркаційну лінію в межах демілітаризованої зони, яка розділяє дві країни, повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Солдати з будівельними інструментами, деякі з них були озброєні, негайно повернулися на свою територію після того, як південнокорейські військові зробили попередження через гучномовці і випустили попереджувальні постріли. За даними Об'єднаного комітету начальників штабів, КНДР не проводила жодних інших підозрілих дій.

Південнокорейські ЗМІ повідомляють, що близько 20-30 північнокорейських солдатів потрапили на територію Південної Кореї приблизно на 50 метрів після того, як вони, ймовірно, заблукали.

Читайте також: КНДР знову запустила понад 300 повітряних куль зі сміттям у бік Південної Кореї

Військові Південної Кореї вважають, що північнокорейські солдати не перетнули кордон навмисно, оскільки це лісиста місцевість і попереджувальні знаки там не були чітко помітні. Крім того, КНДР не відкривала вогонь у відповідь.

Демілітаризована зона завдовжки 248 кілометрів і завширшки 4 кілометри є найкраще обладнаним кордоном у світі.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея за останні кілька днів запустила понад триста повітряних куль зі сміттям у бік Південної Кореї.

Після чого Південна Корея повідомила, що встановить гучномовці біля кордону із Північною Кореєю та відновить пропагандистські трансляції у відповідь на запуски Пхеньяном повітряних куль зі сміттям.

Фото: Facebook / 대한민국 국방부 (Міністерство оборони Республіки Корея)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-