Прем'єр Греції впевнений у переобранні фон дер Ляєн президенткою Єврокомісії

Прем'єр Греції впевнений у переобранні фон дер Ляєн президенткою Єврокомісії

Укрінформ
Прем’єр Греції Кіріакос Міцотакіс, який заявив, що буде одним із переговорників від ЄНП щодо кандидатур до оновлених структур Європаламенту, висловив переконання, що Урсулу фон дер Ляєн знову оберуть президенткою Єврокомісії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що він впевнений, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн отримає другий термін на посаді після підрахунку результатів виборів до Європарламенту, що відбулися в неділю", - йдеться у повідомленні.

"Це буде пані фон дер Ляєн", - сказав Міцотакіс грецькому мовникові Alpha TV у вівторок.

Прем’єр Греції додав, що він та глава уряду Польщі Дональд Туск будуть провідними переговорниками від партії ЄНП щодо формування інституцій новообраного Європарламенту та щодо найвищих посад у структурах ЄП.

Читайте також: Україна має шанси шляхом діалогу посилити свої позиції серед правих сил у Європарламенті - Ченцов

Нагадаємо, що правоцентристська Європейська народна партія, до якої належить Урсула фон дер Ляєн, виграла вибори до Європарламенту, здобувши 186 місць за результатами голосування.

Як повідомляв Укрінформ, 6-9 червня громадяни держав ЄС обрали 720 депутатів Європарламенту. Кожна з 27 країн делегує пропорційну до населення кількість депутатів: від шести (Мальта, Кіпр, Люксембург) до 96 (Німеччина).

Фото: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-